Ako pripraviť dobrú kávu správne a zároveň jednoducho? S french pressom to dokážete v 7 krokoch: 1. Sklenenú časť predhrejte preliatím vriacou vodou. 2. Vyberte sitko a vložte stredne hrubú, čerstvo zomletú kávu (ideálna hrubosť označovaná ako french press ) 3. Prevarte vodu a nechajte ju asi pol minúty odstáť (dostane sa na ideálnu teplotu 93 °C). Potom polovicu nalejte do french pressu. 4. Po 20 sekundách sa vytvorí na hladine krusta. Potom dolejte kávu zvyškom vody a asi po 1 minúte dobre premiešajte. 5. Nasaďte vrchnú časť s filtrom tak, aby filter zašiel pod kávovú krustu na hladine. Počkajte asi 3 - 4 minúty. 6. Potom piest so sitkom pomaly a opatrne stlačte ku dnu. 7. Ihneď po stlačení všetku kávu z french pressu prelejte do kanvice, termosky alebo hrnčekov.
Farba |
čierna |
Materiál |
sklo/kov |
Dostupnosť |
skladom |